I-Real collecteert meetdata voor RENDO

banner2De meetdienst van RENDO is een gecertificeerd meetbedrijf voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van gas- en elektriciteitsmeetinrichtingen. Voor het monitoren van het elektriciteit- en gasverbruik zijn er verschillende typen meters geïnstalleerd. Het huidige systeem van RENDO, voor het op afstand ‘uitbellen’ van de data uit de meters, wordt vervangen voor de RealM2M applicatie van I-Real. Zeker 300 elektra- en 100 gasmeters worden toegevoegd aan de webbased applicatie.

Oplossing
Marcel Altepost, Teamleider Klantenbeheer/Programma manager bij RENDO, vertelt dat het huidige systeem een te groot afbreukrisico vormt voor de organisatie: “Het huidige belpakket is aan slijtage onderhevig en wordt niet meer ondersteund. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij die ons kan ontzorgen. RENDO heeft hiervoor meerdere partijen geconsulteerd. We zochten een bewezen oplossing, maar sommige grote pakketten bieden een applicatie in combinatie met andere systemen. Dat wilden we niet, evenals zelf ontwikkelen. Een bezoek aan I-Real gaf een goed beeld voor de uiteindelijke selectie”.

RealM2M energy
logo realm2mRealM2M Energy zorgt ervoor dat RENDO inzicht heeft in de gemeten gas- en/of elektriciteitsverbruiken, afkomstig van de meetapparatuur in het veld. De RealM2M Energy applicatie haalt de data op, slaat deze op in de database en biedt RENDO de mogelijkheid een export te maken voor verdere toepassingen. Altepost: “We halen dagelijks onze meetwaarden op. Deze data gebruiken wij onder andere voor inkoop, verkoop en facturering”.

Berichtenverkeer
RENDO communiceert dagelijks met veel verschillende marktpartijen binnen de energiesector. De communicatie gaat via gestandaardiseerde protocollen, waaronder Edine. In deze berichten zijn onder andere gegevens over productie en verbruik opgenomen. “Dit Edine berichtenverkeer wordt in de exportmodule van RealM2M toegevoegd. Dit moet dus nog ontwikkeld worden”, verklaard Altepost.

Rapportage
RealM2M Energy kan RENDO via alarmeringen op de hoogte stellen van opvallende zaken. Altepost: “Met het systeem van I-Real is het mogelijk de binnengehaalde meetwaarden te valideren. Ook kunnen wij een alarm krijgen wanneer er bijvoorbeeld een storing is, een meter niet wordt uitgelezen of bij een snelle, onmogelijke stijging van het energieverbruik. Maar primair gebruiken we het systeem voor het ‘uitbellen’ van de gegevens”.

banner1Over RENDO
De RENDO groep bestaat uit RENDO Netwerken, RENDO Duurzaam en RENDO Beheer en is gevestigd in Meppel. De verschillende onderdelen houden zich onder meer bezig met het beheren en onderhouden van het gas en elektriciteitsnetwerk in de regio, duurzame projecten en de verantwoordelijkheid voor de meetdiensten en innovatieve projecten.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL25 ABNA 0527 9644 17