Agterberg en I-Real renoveren De Bilt

Oude injectiegemaal Nieuwe Weteringseweg Groenekan Agterberg Bedrijven beheert voor de gemeente De Bilt de pompinstallaties in het veld. Veel van deze locaties waren verouderd, waarvan één zelfs met een relaisbesturing uit 1987. Ook waren er in de loop der jaren veel verschillende soorten en typen PLC´s ingezet. I-Real heeft in samenwerking met Agterberg en Van Beek Elektrotechniek (VBE) de verouderde PLC besturing aangepast en locaties omgebouwd. Bram Vontenie is technisch medewerker bij Agterberg en vertelt over de aanpassingen bij De Bilt.

Verouderd
“Het project met I-Real en VBE behelst 32 locaties. Het gaat onder andere om gemalen bij fietstunnels en autotunnels en injectie- en opvoergemalen. In de loop der jaren zijn er steeds meer verschillende PLC’s bijgekomen. De besturing was bij De Bilt hierdoor echt een allegaartje geworden. De oudste die we zijn tegengekomen, was een relaisbesturing uit 1987. Deze is inmiddels helemaal omgebouwd. De meest kritische locaties hebben we destijds zelf voorzien van een melder, waardoor we in ieder geval alarmen konden ontvangen.”

Hoofdpost
“Inmiddels zijn alle locaties omgebouwd of voorzien van een nieuwe PLC. De gegevens hieruit worden ontsloten in H2gO, de hoofdpost van de gemeente De Bilt. Hierdoor hebben we inzicht in de draaiuren van de pomp, de status en meer belangrijke informatie. Dit maakt alles veel overzichtelijker en nu hoeven we bij een alarm niet meteen ‘naar de locatie te vliegen’.”

Nieuwe injectiegemaalNieuwe Weteringseweg GroenekanProfessioneel allegaartje
“De samenwerking met I-Real verliep erg vlot. Ook als er vragen zijn is het contact en de hulp zeer goed. Op de meeste plaatsen heeft I-Real de oude besturing vervangen voor nieuwe Phoenix PLC’s. Een zes- of zevental Digi PLC’s zijn op de locatie blijven zitten, net als enkele Mitsubishi´s. Hiervan zijn wel de kasten gerenoveerd. Ook VBE heeft geholpen bij het ombouwen van de kasten. Het is nu dus nog steeds wel een allegaartje, maar dan professioneel.”

Beheer en ouderhoud
“Agterberg verzorgt voor De Bilt ook het onderhoud aan de locaties en het beheer via de H2gO hoofdpost. Dit doen we al vanaf 1993. De gemeente laat ons volledig de vrijheid, als we maar zorgen dat de locaties operationeel blijven. Dit gaat om periodiek onderhoud en de afhandeling van storingen en alarmeringen van de gerenoveerde gemalen. Maar ook ook beheren we 450 drukrioolgemalen voor de gemeente De Bilt en omstreken. Eigenlijk doen we het complete plaatje.“

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98