Besturing I-Real in fontein Dr. Struyckenplein in Breda

Fontein Dr. StruyckenpleinIn Breda heeft het Dr. Struyckenplein een renovatie ondergaan. Het plein bestaat uit twee delen, die gescheiden worden door een hoofdweg. De Noordkant bestaat uit nieuwbouw en een klein winkelcentrum, waar ook volop parkeergelegenheid aanwezig is. De Zuidzijde heeft een woontoren en een verblijfsterrein, met als eyecatcher een kunstwerk met waterval. De gemeente Breda heeft I-Real, via een partnerpartij, gevraagd de besturing van dit kunstwerk te verzorgen. Een bijzonder object in de gemeente, zo blijkt.

Kunstwerk
Sacha Paardekooper is Toezichthouder Civiele- en Cultuurtechniek bij de gemeente Breda. Hij vertelt over het project: “Op het terrein is een muur gemetseld, waarop mensen op bankjes kunnen relaxen en een boterhammetje kunnen eten. Voor de muur ligt een rechthoekige vijver met een kunstwerk met een watervalletje. In de vijver is het water ongeveer 20 cm hoog. Voeten en Leppens Wegenbouw is de civieltechnische aannemer bij de bouw van het kunstwerk en zij hebben I-Real gevraagd om de besturing van de waterval te leveren.”

Installatie
Achterzijde besturingHet water van de vijver wordt gezuiverd door een filterinstallatie en hergebruikt. Bij harde regenval is er een overstort naar het riool mogelijk, terwijl bij droogte de vijver bijgevuld wordt met drinkwater. “De achterzijde van de muur is ingericht voor het pomphuis, waar zich de pompen bevinden. Dit gedeelte is ook helemaal gemetseld, waardoor het één geheel vormt met de muur en de vijver. Dat is erg mooi geworden,” vindt Paardekooper.

Scenario
In de besturing van de fontein van het kunstwerk is een scenario geprogrammeerd. Vanwege geluidsoverlast werkt de fontein alleen tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Paardekooper: “Voordat I-Real de opdracht kreeg voor het leveren van de besturing, heb ik eerst bij mijn collega’s nagevraagd wie I-Real was. Ze zeiden dat het een goede partij is. Mijn collega’s zijn al bekend met I-Real, omdat ze met het H2gO systeem werken.” Paardekooper vindt het een mooi project. “Het is binnen de gemeente vrij uniek om een fontein op deze manier aan te sturen. Wellicht gaan we hier in de toekomst meer gebruik van maken.”

Dr. Struyckenplein

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98