“Combinatie gemeente Zaltbommel, I-Real en Phoenix werkt”

Gerenoveerde kast Phoenix PLC ZaltbommelDe gemeente Zaltbommel is samen met I-Real bezig haar bestaande PLC’s te vervangen voor nieuwe Phoenix PLC’s. De gemeente wil niet vast zitten aan de standaard die de huidige PLC’s bieden. Aan het woord is Stan Knijff, uitvoeringscoördinator bij de gemeente Zaltbommel. “Door over te stappen op Phoenix PLC’s kunnen we meer informatie uit de gemalen en objecten halen die belangrijk voor ons is. Zo kunnen we zelf bepalen welke prioriteit een melding van een storing heeft en kunnen we snel reageren bij een te hoog of laag stroomverbruik van een pomp. Dit gaat met conventionele PLC’s gewoon een stuk lastiger.”

MJK locaties
“Er zijn inmiddels meer dan ‘zomaar een aantal’ PLC’s vervangen. Vanaf 2014 hebben we 16 PLC’s vervangen en er staan er voor 2015 nog 8 op de rol. Volgend jaar worden op nog eens 7 locaties Phoenix PLC’s geplaatst. Het gaat hier voornamelijk om afvalwaterobjecten. Hier zitten verder geen speciale locaties tussen, want dat kunnen de huidige MJK-PLC’s niet. Locaties die nog niet aan vervanging toe zijn, worden op termijn zeker aangepakt.”

Andere projecten
Kast met Phoenix PLC Zaltbommel “Dan zijn er nog een aantal andere projecten waar we in samenwerking met onder andere I-Real aan werken. Bij ons speelt de gedachte om de besturing van een fontein in een gracht, de openbare verlichting in die buurt en een bergbezinkbassin (BBB) in één PLC te verwerken. Zo krijgen we een soort van totaalconcept, in één Phoenix PLC. Hier krijgt het bedrijf Modderkolk ook een rol in.”
“Daarnaast zijn we met I-Real bezig om het afvalwater van kassen van zes grote tuinders via realtime control vanuit één PLC aan te sturen. Wanneer de capaciteit van het riool dit toelaat, wordt het afvalwater van de zes bedrijven gefaseerd geloosd. Zo krijgt de eigenaar geen last van wateroverlast, en krijgen wij niet met grote pieken het afvalwater te verwerken, maar juist gefaseerd.”

Samenwerking
“De combinatie I-Real – gemeente Zaltbommel – Phoenix werkt erg goed. We kunnen aanpassen en bijbouwen wat we willen. Kortom, we zijn flexibel. De H2gO hoofdpost van I-Real is simpel op een tablet of smartphone te bedienen. Als we een probleem hebben, kunnen we snel schakelen. Waar je ook bent. Of als we een regen- of debietmeter willen toevoegen dan kan dat. Zolang er bij de PLC maar ingangen vrij zijn.”

Binnenkast Phoenix PLC Zaltbommel

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98