“Duitsland en Nederland delen uitdagingen in real-time watermonitoring“

Presentatie aan koninklijk paarVan 8 tot en met 10 februari vond de handelsmissie naar de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen plaats met het centrale thema hoogwaterbescherming en rivieren van de toekomst in het stroomgebied van de Elbe. I-Real was één van de deelnemende bedrijven vanuit de Nederlandse Water sector. De uitkomst van een gezamenlijke, oplossingsgerichte dialoogtafel over het toepassen van ICT ten behoeve van ‘early warning’ en ‘awareness’ werd gepresenteerd aan het Koninklijk echtpaar en hoogwaardigheidsbekleders betrokken bij het hoogwater-beschermingsprogramma.

Uitkomsten
Bouke Siebenga, directeur van I-Real: “Eén van de uitkomsten van de dialoogtafel is, is dat er zowel in Duitsland als in Nederland grote uitdagingen liggen voor het real-time meten en monitoren van accurate waterstanden. Een vertraging van data toevoer van enkele uren kunnen catastrofaal zijn met overstromingen tot gevolg.” Voor het afstemmen van databanken op elkaar en het uitlezen van sensordata zal intensief worden samengewerkt met onder meer het Landesbetriebes für Hochwasserschutz und Wasserwirtschaft (LHW).

“De handelsmissie was voor I-Real zeer succesvol. Het heeft ons een goed beeld gegeven van de situatie in Duitsland op het gebied van ICT in de watersector. Tevens zijn contacten gelegd met potentiele samenwerkingspartners in de Leipzig regio. Deze hebben wij ook alweer uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland om de samenwerking verder te intensiveren”, aldus Siebenga.

Overstromingen
De missie stond onder leiding van minister Ploumen en Schulz-Verhagen. Hierbij draaide het vooral om een integrale aanpak van het stroomgebied van de Elbe, in 2002 en 2013 geteisterd door overstromingen. Als gevolg van deze overstromingen, werd er een strategie voor hoogwaterbescherming ontwikkeld.

Presentatie aan Koninklijk paar
Eén van de hoogtepunten van de handelsmissie was de presentatie van de resultaten aan het Nederlandse Koninklijk paar. Zij brachten een werkbezoek aan de Duitse deelstaten. Doel van het bezoek was het verdiepen van de handels- en investeringsrelaties en het bevorderen van de samenwerking in de sectoren Chemie, Watermanagement en HTSM (High Tech Systemen en Materialen).

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98