H2gO speelt rol in berichten gemeente Zaltbommel (#megaregenbui)

Afgelopen weekend trTweet gemeente Zaltbommelokken er een aantal extreme onweersbuien over het land, waarbij her en der overlast ontstond. De gemeente Zaltbommel heeft haar burgers op de hoogte gebracht van de eventuele gevolgen van deze buien via haar site, maar ook via Twitter met de hashtag #megaregenbui.

H2gO heeft bij deze berichten een belangrijke rol gespeeld. Doordat het systeem veel hoogwateralarmen meldde en geen/weinig pompen in storing waren, had de gemeente snel inzichtelijk dat het afvalwaterstelsel met extreme omstandigheden te maken had. De gemeente kon de burger dus snel informeren via verschillende communicatiekanalen, zoals Twitter.

Bij één van de tweets die door de gemeente Zaltbommel verstuurd werd, stond een plaatje van H2gO met een gemaal met hoogwater, met daarbij het bericht: `Riool staat vol, gemalen draaien op volle kracht. Regenmeter Zaltbommel staat nog steeds op 71mm`. De tweet werd opgemerkt door onder andere het AD, die het gebruikte in een artikel op haar website. Ook werd het bericht geretweet door onder andere Stichting Rioned.

In Zaltbommel viel in een paar uur tijd 80 mm neerslag. Ook in andere delen van het land viel in de nacht van 30 op 31 augustus extreem veel neerslag. Volgens de gemeente Zaltbommel waren de riolen en sloten tot de rand toe gevuld. Het waterstelsel zal waarschijnlijk via na 24 uur weer enigszins een acceptabel peil hebben, mits niet opnieuw extreme buien zullen plaatsvinden.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98