H2gO6 Tips & Trucs: Eenvoudig route plannen met X-Y coördinaten

In H2gO6,Route met locaties de nieuwste versie van onze webbased applicatie voor real time monitoring, besturing en alarmering van uw water-infrastructuur, zijn een aantal zaken significant veranderd en toegevoegd. Behalve het nieuwe Dashboard en de Analyse-module heeft H2gO6 veel handige functies die het gebruik van de applicatie en het beheer van uw omgeving eenvoudiger en efficiënter maken. Daarom publiceren wij in de komende nieuwsbrieven een serie van tips & trucs om gebruik te maken van deze onmisbare functies. Deze week: Eenvoudig uw route plannen via de H2gO locatielijst.

Coördinaten in locatielijst
De locatielijst in H2gO geeft een overzicht van alle (gefilterde) locaties in uw omgeving. Een gebruiker kon altijd al zelf de kolommen beheren die zichtbaar zijn in de locatielijst, zoals ‘Alarmen’, ‘Laatst gecommuniceerd’ of ‘Communicatie interval’. Eén van de optimalisaties die in H2gO6 gedaan zijn, is het toevoegen van Rijksdriehoekscoördinaten (RD) en World Geodetic System 1984 Coördinaten, kortweg WGS 84, als kolom in de locatielijst. Per locatie kunnen nu de X-Y coördinaten van de betreffende locatie worden weergegeven in de lijst.

Meest efficiënte route voor onderhoud
X-Y coordinaten in H2gOEén van de redenen om de X-Y coördinaten te gebruiken is (uiteraard) de exacte plaatsbepaling van een locatie. Dit wordt onder andere toegepast om in de GIS-viewer de precieze locatie aan te duiden. Maar er is nog een ander voordeel: Vaak worden er, bijvoorbeeld tijdens onderhoudsrondes, meerdere locaties na elkaar bezocht. In veel gevallen is het tijdens een onderhouds- of inspectieronde zoeken naar de kortste route om van locatie naar locatie te gaan. Door de X-Y coördinaten in een online routeplanner in te voeren wordt de meest efficiënte route bepaald.

RouteXL
De planner of monteur kan bijvoorbeeld gebruik maken van RouteXL. Dit is een online routeplanner voor meerdere adressen. Kopieer en plak de X-Y coördinaten van de locatielijst naar RouteXL en de website zet de locaties in de ideale volgorde. Zo is eenvoudig de snelste route langs verschillende bestemmingen te vinden.

Tutorials
Om de H2gO gebruiker te ondersteunen bij het gebruik van H2gO, hebben wij tutorials toegevoegd in H2gO6. Voor een overzicht van tutorials klikt u op het vraagteken in de menubalk. Eén van de tutorials in het overzicht gaat over het gebruik van de locatielijst.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98