I-Real ontwikkelt modem met 3G communicatie via seriële poort

3G modemI-Real heeft een modem ontwikkeld dat via de seriële poort zowel 3G als GPRS communicatie kan opzetten. Steeds meer gemeenten maken gebruik van deze oplossing, omdat de ´oudere´ PLC’s niet vervangen hoeven te worden om de 3G verbinding tot stand de brengen.

Bij 3G en GPRS wordt er gesproken over twee verschillende netwerken. Het komt dus voor dat er op plekken wel 3G dekking is, maar geen GPRS en vice versa. Daarom kan het modem kiezen uit het snelste beschikbare netwerk. Hierdoor wordt het bereik van het modem vergroot en kan communicatie via telemetrie op meer plekken ingezet worden.

Vrij programmeerbaar
3G Modem I-RealHet modem is vrij programmeerbaar, waardoor hij in te zetten is bij PLC’s van verschillende merken, zoals Mitsubishi en Xylem, en voor meerdere toepassingen geschikt is. Naast de seriële poort zijn er nog andere in- en uitgangen (I/O’s) die vrij programmeerbaar zijn. Een interne batterij maakt het mogelijk om een laatste melding te geven wanneer de netspanning uitvalt. Zo weet de beheerder dat er op die locatie tijdelijk geen communicatie plaatsvindt.

Kosten
De communicatiekosten van de 3G modem zijn gelijk aan de kosten van GPRS verbinding. Het opzetten van de snellere 3G communicatie is dus niet duurder dan bij GPRS, zoals in veel gevallen wordt gedacht. Wilt u meer weten of de 3G module? Neem dan contact op met Arjen Visser, accountmanager Water.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98