H2gO6 Tips and Trucs: Meerdere locaties naast elkaar openen

In H2gMuis met scrollwielO6, de nieuwste versie van onze webbased applicatie voor real time monitoring, besturing en alarmering van uw water-infrastructuur, zijn een aantal zaken vernieuwd en toegevoegd. In de serie tips & trucs voor het werken met H2gO deze week: Meerdere locaties naast elkaar openen

Computermuis
De middelste muisknop wordt in de regel alleen gebruikt voor het scrollen door een pagina. Wat veel gebruikers niet weten is dat het scrollwiel ook een klik-functie heeft en gebruikt kan worden om in de webbrowser een link te openen in een nieuw tabblad. Dit werkt voor alle gangbare webbrowsers (zoals Edge, Chrome en Firefox) hetzelfde. Een zelfde effect heeft de combinatie Crtl + linkermuisknop.

Locaties in H2gO
Omdat H2gO een webbased systeem is, kan het scrollwiel ook hier gebruikt worden voor het openen van een link in een nieuw tabblad. Door bijvoorbeeld op de locatielink in de locatielijst te klikken, kan de gebruiker een aantal locaties naast elkaar bekijken. Handig wanneer deze locaties met elkaar vergeleken moeten worden. Deze functie werkt ook goed bij het openen van meerdere H2gO menu items of meerdere analyses. Het sluiten van een tabblad kan door met het scrollwiel eenmaal op het tabblad te klikken, als alternatief voor het kruisje in de rechterbovenhoek.

De computermuis
De computermuis heeft een lange geschiedenis. Nog voordat de PC zijn intrede deed was de computermuis er al in zijn eerste vormen. Vanuit het Canadese leger werden tal van onderzoeken verricht om slimmer en effectiever te navigeren. De hedendaagse computermuis kreeg vorm in de jaren 60. De computermuis met het populaire scrollwiel wordt sinds 1995 verkocht. Tegenwoordig is vrijwel iedere computermuis uitgerust met één of meerde scrollwielen.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98