Nieuwe H2gO hoofdpost voor gemeenten Meppel, Westerveld, Midden Drenthe en De Wolden

MWMDDe gemeenten Meppel, Westerveld, Midden Drenthe en De Wolden (MWMD) zijn voor het monitoren en beheren van rioolgemalen en andere geautomatiseerde rioolinstallaties overgegaan op de aanschaf van een nieuwe hoofdpost. De gunningsbeslissing van de aanbesteding is gevallen op de H2gO hoofdpost van I-Real.

Individuele hoofdpost
De gemeenten Meppel, Westerveld, Midden Drenthe en De Wolden hebben om economische en technische redenen besloten om over te gaan op een gezamenlijke aanbesteding. Het leveren en inrichten van de hoofdpost moet echter wel voor iedere gemeente afzonderlijk plaatsvinden. Iedere gemeente krijgt dus individueel de beschikking over haar eigen H2gO telemetriesysteem.

Objecten
De MWMD-gemeenten beschikken over een rioleringssysteem dat onder andere is opgebouwd uit de volgende objecten:

  • Hoofdgemalen (enkel- of meerpomps);
  • Bergbezinkvoorzieningen;
  • Drukrioolgemalen.

Momenteel is het merendeel van de gemeentelijke objecten aangesloten op de bestaande hoofdpost. Daar waar het gaat om drukrioolinstallaties is een deel voorzien van telemetrie. De huidige Mitsubishi en Radius onderstations zijn middels PSTN, GSM en enkele GPRS-lijnen aangesloten op de bestaande hoofdpost, welke bij iedere gemeente afzonderlijk is geïnstalleerd. Omdat de PSTN lijnen op termijn niet meer worden ondersteund en een groot aantal installaties communiceren middels GSM-data hebben de gemeenten besloten om een groot deel van deze huidige modems te vervangen en over te gaan op communicatie via GPRS en (waar beschikbaar) UMTS.

Inmeten
Inmiddels is ook het inmeten van de locaties als extra opdracht gegeven door 3 van de 4 gemeenten. De locaties worden ingemeten op basis van Meters NAP. I-Real gebruik hiervoor in dit geval 06-GPS technologie, maar kan ook gebruik maken van waterpassing met behulp van NAP bouten.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98