Nieuwe neerslagmeters voor gemeente Gouda

Regenmeter Onlangs heeft I-Real bij de gemeente Gouda 2 neerslagmeters geïnstalleerd. De gegevens uit de neerslagmeters worden als extra meetpunt toegevoegd aan de, al bestaande, H2gO hoofdpost van de gemeente. De meters zijn geïnstalleerd op 2 verschillende locaties, namelijk het gemaal aan de Tempelpolderstraat en het Brugwachtershuisje van de Steve Biko brug.

Regenmeters
De regenmeters maken gebruik van het ´kantelbakjessysteem´ (tipping bucket). Bij dit systeem wordt de regen opgevangen in een trechter met aan het eind 2 bakjes, die vol- en leeglopen zodra het water door de trechter loopt. Hierdoor kantelen de bakjes op en neer en maken ze contact met een sensor. Een datalogger of pulsteller die aan de sensor gekoppeld zit, meet de hoeveelheid neerslag die de regenmeter heeft opgevangen. In dit geval staat een kanteling voor 0,2 mm regen. De meters zijn voorzien van stroom door middel van een vaste voeding.

De verzamelde data wordt automatisch verzameld en naar de H2gO hoofdpost gestuurd. De regenmeters zijn niet verwarmd, dus alleen bedoelt voor het nauwkeurig meten en registreren van regen.

Tipping bucket

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98