Zestien rioolsystemen op een hoofdpost

In de mei-editie vaDashboardn het vakblad Waterforum wordt een artikel gepubliceerd met daarin een interview met Maarten Groenen van Platform Water Vallei en Eem (PWVE) en Arjen Visser van I-Real. Het platform ontvangt jaarlijks van de 16 aangesloten gemeenten, vijf miljard meetwaarden over het functioneren van de specifieke objecten uit meer dan 2800 meetlocaties. Deze locaties variëren van rioolgemalen en bergbezinkbassins tot overstorten.

H2gO
Het artikel beschrijft hoe PWVE gebruik maakt van H2gO als hoofdpost. Zo laat het dashboard van het systeem zien hoe vaak bij een bepaald gemaal een alarm is afgegaan en een onderhoudsmonteur is gestuurd om een probleem op te lossen. Als de monteur bijvoorbeeld in korte tijd vijf keer dezelfde locatie heeft bezocht, dan kan dat een goed moment zijn om de aard van de storing eens beter te bekijken. Dit soort instellingen leveren gemeenten een enorme tijdsbesparing op.

Automatisering
Zowel Groenen als Visser zien het monitoringsysteem als een goede opstap naar de automatisering van het management van het hele afvalwatersysteem. “We denken al na over een koppeling met andere databronnen, zoals weersvoorspellingen. Door die combinaties zijn we nog beter in staat om te begrijpen hoe de riolering, de oppervlaktewateren en het grondwater op elkaar reageren.”

Kijk vanaf 9 mei in het magazine of op www.waterforum.net voor het volledige artikel.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98