Opdracht voor VRI besturing gemeente Leeuwarden

verkeerslicht close upDe gemeente Leeuwarden heeft onlangs een meervoudige onderhandse aanbesteding voor een VRI beheercentrale uitgeschreven. De opdracht voor de nieuwe beheerscentrale voor verkeersregelinstallaties (VRI’s) is gegund aan I-Real, die haar verkeersmanagementsysteem RealM2M Traffic gaat implementeren binnen de gemeente.

Vervangen
De VRI beheercentrale is een systeem voor het technisch en functioneel beheer van verkeersregelinstallaties. Het huidige VRI systeem van de gemeente Leeuwarden is verouderd en daardoor onder andere niet meer in staat om de nieuwe IVERA-installaties te ontsluiten. Alle aan te sluiten VRI’s worden in RealM2M Traffic ontsloten, op basis van de verschillende versies van het IVERA-protocol.

Nieuwe locaties
Ongeveer 40 VRI-locaties worden in RealM2M Traffic beheerd. De gemeente is inmiddels bezig om alle locaties van het IVERA-protocol te voorzien en deze via ADSL te ontsluiten. In de komende periode worden, nabij de nieuwe rondweg van Leeuwarden, nog nieuwe VRI’s geplaatst. Ook worden een aantal verouderde installaties in de stad vervangen.Gemeente-Leeuwarden

RealM2M Traffic
Eén van de belangrijkste criteria van Leeuwarden bij de selectie van het juiste systeem was een webbased applicatie én de mogelijkheid tot het ontsluiten van andere verkeerssystemen en soorten verkeersobjecten. Met de beheermodule binnen RealM2M, hebben de beheerders binnen gemeente Leeuwarden de mogelijkheid om de configuratie aan te passen en nieuwe VRI’s toe te voegen.

Dynamisch verkeersmanagement
Met het ‘DVM-Exchange protocol’, in combinatie met de functionaliteiten van RealM2M Traffic, is Leeuwarden in staat om de VRI’s dynamisch aan te sturen. De gemeente kan RealM2M Traffic daarnaast breed in te zetten als operationeel systeem voor andere verkeersobjecten. Met toevoeging van de module water en energie, zijn ook andere bestuurbare en meetobjecten aan te sluiten. Hierdoor fungeert het RealM2M systeem als middelpunt van een Smart City concept.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98