Twee nieuwe gemeenten gekoppeld aan hoofdpost PWVE

Gemeente Rhenen 3Sinds enige tijd ontsluiten gemeente Rhenen en gemeente Veenendaal hun gemalen en randvoorzieningen rechtstreeks op de hoofdpost van Platform Water Vallei en Eem (PWVE). De gemeente Rhenen is nieuw binnen het platform. Veenendaal had al langer een hoofdpostkoppeling, via het lokale telemetriesysteem. Nu maken beide gemeenten gebruik van het H2gO systeem en wordt de data rechtstreeks op de regionale PWVE hoofdpost ontsloten.

Vervanging
Naast het rechtstreeks ontsluiten van de objecten van gemeente Rhenen op de regionale hoofdpost, behoorde ook het vervangen van 3 overstortlocaties tot de opdracht aan I-Real. De oude besturing op die locaties is nu vervangen door de RealSense 10 overstortlogger. Rhenen ontsluit in totaal 33 locaties in H2gO. Dit zijn onder andere gemalen, randvoorzieningen, drukriolen en overstorten.

Gemeente Rhenen 2Veenendaal
Ook bij de gemeente Veenendaal zijn er gedurende het traject enkele overstortlocaties vervangen door de Realsense 10. Deze locatie komen bij de ongeveer 150 locaties die ook in de regionale hoofdpost ontsloten worden. Daarnaast importeert Veenendaal ook neerslaggegevens in H2gO en worden de grondwatermetingen van de gemeente in het systeem verwerkt.

Samenwerken
Platform Water Vallei en Eem is een samenwerkingsverband op het gebied van waterbeheer tussen Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Ede, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Soest, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg. Platform Water Vallei en Eem spant zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van de waterketen en het verminderen van de kwetsbaarheid tegen zo laag mogelijke kosten. Door het aansluiten van de gemeenten Rhenen en Veenendaal op de regionale hoofdpost wordt deze samenwerking verder gestimuleerd. Er zijn nu in totaal 16 gemeenten en het waterschap zelf aangesloten op H2gO. De meesten rechtstreeks, sommigen via een koppeling met hun eigen telemetriesysteem.

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98