WSRL monitort grondwaterstand na stuwdoorbraak bij Grave

Beschadigde stuw bij Grave - bron ADWaterschap Rivierenland zet dataloggers van I-Real in voor de monitoring van het grondwater in het gebied bij de stuwdoorbraak bij Grave. De monitoring is gestart naar aanleiding van de (verwachte) daling van de grondwaterstanden in het gebied.

Effecten
Heino Niewold, hydroloog bij Waterschap Rivierenland legt uit waarom de dataloggers in dit gebied worden ingezet: “We willen het effect volgen van de gedaalde rivierwaterstand op de grondwaterstand. De data uit de loggers wordt in H2gO ontsloten. Deze data wordt gecombineerd met een aantal oppervlaktewatermeetpunten die gebruikt worden om de situatie bij Grave te volgen. En we hadden al data van een grondwaterlogger in H2gO”.

Ongeluk
Op donderdagavond 29 december 2016 is de stuw in de Maas bij Grave door een aanvaring beschadigd. Door de beschadiging is er water weggelopen uit het gedeelte van de Maas tussen Sambeek en Grave. Dit zorgde voor een daling van het waterpeil en stremming voor de scheepvaart. “Of het grondwater in de regio ook daadwerkelijk daalt door de lagere waterstand in de Maas is nog niet bekend. De invloed van de lage waterstand is nog niet bepaald, want we zijn nog aan het meten”, aldus Niewold.

Fotocredits:
AD
Raymond Rutting / de volkskrant

Terug naar overzicht

"Wij geven onze klanten overzicht
en grip op hun infrastructuur"

Ook grip op uw
infrastructuur?

Bel ons op 0314 366 600

Stuur ons een e-mail
Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98