Klant

Telemetrie, aansturen fonteinen, besturingstechniek, PLC

Uitdaging

De gemeente Den Haag beheert een groot aantal fonteinen. De bediening van de fonteinen gebeurde tot op heden veelal handmatig. Het gaat om acht fonteinen verspreid over de stad Den Haag. Enkele locaties zijn de fontein/waterval bij de Haagse Hogeschool, het Carnegieplein (nabij Vredespaleis) en Gevers Deynootplein. Deze laatste is beter bekend als de fontein bij het Kurhaus.

Oplossing

Voor het besturen van de fonteinen heeft I-Real onder andere het schrijven van een compleet PLC-programma voor Siemens PLC’s voor haar rekening genomen. De PLC’s zijn geleverd inclusief touchscreens voor de bediening ter plaatse. De gemeente Den Haag kan nu via H2gO op afstand de fonteinen besturen, de verlichting bedienen en de pompen beheren. Één van de grote voordelen van het op afstand aansturen van de fonteinen, is dat van tevoren kan worden bepaald op welke momenten de fonteinen aan of uit moeten staan. Dit is eenvoudig met een rooster in te stellen met de scenariomodule van I-Real.

"Één van de grote voordelen van het op afstand aansturen van de fonteinen, is dat met een scenariomodule van tevoren kan worden bepaald op welke momenten de fonteinen aan of uit moeten staan, zoals op marktkoopdagen."

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98