Klant

Gemeente Doetinchem

Uitdaging

“Wij zitten hier in Doetinchem met een heleboel aansluitingen, zoals 240 verschillende punten voor de openbare verlichting”, zegt Rob Crop, beleidsmedewerker openbare verlichting van de Achterhoekse gemeente. De aansluitpunten bevinden zich in de traforuimte van netbeheerder Liander, die niet toegankelijk zijn voor de gemeente. Crop is dus altijd afhankelijk van de meterstanden zoals die door de netbeheerder worden doorgegeven. Maar dat is nog niet alles. “We krijgen ook de meterstanden van 200 aansluitingen van rioolgemalen, tot ver in het buitengebied. Daar komen nog de facturen bij voor de stroom van 70 parkeermeters en een serie onbemeterde aansluitingen zoals plattegrondsborden en parkeerverwijssystemen”, somt Crop op.

Oplossing

Door nu over te stappen op het Smart Energy Systeem van I-Real is Crop’s kommer weldra verleden tijd. Het systeem zet namelijk alle deelfacturen op een rij, ongeacht of ze in het format van Excel, CSV of XML worden aangeleverd. “Het maakt ook niks uit dat de gasgegevens van Greenchoice en de stroomdata van Eneco komen”, zegt Crop. “En als we per 1 januari 2016 overal slimme meters hebben, leest het systeem de hardware zelf uit en kunnen we zelf checken of de gestuurde factuur spoort met het feitelijk gebruik.”

"De meters kunnen op afstand worden uitgelezen, facturen worden vergeleken en het databeheer wordt op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Andere leveranciers leveren slechts één facet"

Rob Crop - Beleidsmedewerker gemeente Doetinchem

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98