Klant

Logo gemeente Goeree-Overflakkee

Uitdaging

Nog voor de fusie tussen de gemeenten Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee in 2013, is er een plan opgesteld voor grondwatermetingen. In het plan zijn ook overlastlocaties benoemd, die weer zijn meegenomen in het huidige grondwatermeetplan. Jos ´t Mannetje, Medewerker Planvorming, Werkvoorbereiding en Beheer bij de gemeente Goeree-Overflakkee legt uit: “De gemeente heeft de wettelijke zorgplicht voor grondwater (volgens de Waterwet), maar is niet per definitie verantwoordelijk voor alle grondwaterproblemen. We krijgen echter wel vragen van burgers, waar we wat mee willen doen als gemeente”.

Oplossing

De eerste 10 Leveltrack 50 loggers zijn door I-Real geïnstalleerd en als pilot beoordeeld. ’t Mannetje vertelt waarom het grondwatermeetplan is geïmplementeerd: “Met het uitrollen van het grondwatermeetnet krijgen we meer inzicht in wat het grondwater in onze gemeente precies doet en hoe de fluctuatie is. Ook bij reconstructie of rioolvervanging zijn de gegevens een goed instrument om de juiste keuzes te maken. Er gaat immers veel geld om in dit soort aanpassingen en dan wil je het wel goed doen.

“Over de Leveltrack 50’s zijn we erg positief, dus binnenkort wordt ook de rest uitgerold”, zegt ‘t Mannetje. Goeree-Overflakkee heeft in dit geval voor I-Real gekozen, omdat er vanuit het verleden reeds contacten waren. “Daarom hebben we I-Real eens uitgenodigd om te komen praten. Vooral de doortastendheid en de directe antwoorden in gesprekken wekten veel vertrouwen bij ons. Dat goede gevoel werd bevestigd, omdat hetgeen dat beloofd is, ook wordt waargemaakt”, aldus ‘t Mannetje.

"Vooral de doortastendheid en de directe antwoorden van I-Real in gesprekken wekten veel vertrouwen bij ons"

Jos 't Mannetje - Gemeente Goeree-Overflakkee

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98