Klant

Logo Omgevingsdienst IJmond

Uitdaging

Sinds 15 april 2016 is de Velsertunnel voor een periode van 9 maanden dicht gegaan voor een grootschalige renovatie. Hierdoor zijn de verkeerstromen in de IJmond gewijzigd. Niet alleen op de snelwegen, maar ook op de (omleidings)wegen door Beverwijk en Heemskerk.

Oplossing

Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen heeft I-Real er mede voor gezorgd dat de verkeerslichten op de routes door Heemskerk en Beverwijk zelfsturend zijn geworden. Eén van de maatregelen is het opstellen van diverse regelscenario’s. Elk scenario bevat een aantal stuuropdrachten met groentijden om de doorstroming bij verschillende verkeersintensiteiten zo optimaal mogelijk te houden. Een koppeling met het verkeersbeheersysteem van Rijkswaterstaat zorgt voor de aansturing en activatie van de scenario’s. Ieder scenario stuurt, volledige autonoom, één of meerdere verkeerslichten aan.

"Het systeem biedt niet alleen een oplossing om de drukte als gevolg van de tunnelrenovatie in goede banen te leiden, maar het zorgt ook onder normale omstandigheden voor een betere doorstroming van verkeer"

Peter Engel - gemeente Heemskerk

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98