Klant

Logo-Gemeente-Nieuwegein

Uitdaging

Binnen de gemeente Nieuwegein verwijzen in totaal 19 Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS)-borden naar vier verschillende parkeergarages. Naast de parkeergarage van het St. Antonius ziekenhuis, verwijzen de PRIS-borden naar het centrum, waar men kan parkeren op Cityplaza, Stadshuis en Theater. De uitvoering en beheer van het nieuwe PRIS systeem is door de projectgroep van gemeente Nieuwegein overgedragen aan een beheerorganisatie. Zij zorgen voor het opvolgen van de (automatisch) gegenereerde alarmen in geval van bijvoorbeeld storing, het niet functioneren van een display of het ontbreken van (dagelijkse) communicatie met de server.

 

Oplossing

Met het Parkeer Management Systeem (PMS) RealM2M van I-Real wordt realtime bijgehouden wat de vulgraad van de parkeergarages zijn. Het PMS systeem is direct gekoppeld met RealM2M Traffic door middel van het PRIS-protocol. Vanuit RealM2M Traffic worden de verwijsborden aangestuurd. Tevens geeft het parkeersysteem inzicht in de gemiddelde bezettingsgraad van de garages en kan het in grafieken de historische belasting van de parkeergarages weergeven.

Naast automatische aansturing vanuit RealM2M Traffic zijn de borden ook handmatig en onafhankelijk van elkaar te bedienen. De gemeente Nieuwegein heeft tevens de mogelijkheid gebruik te maken van een scenariomodule, waarbij een opeenvolging van gebeurtenissen kunnen worden ingepland.

"Met het Parkeer Management Systeem wordt realtime bijgehouden wat de vulgraad van de parkeergarages is."

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98