Klant

Logo gemeente Lochem

Uitdaging

De gemeente Lochem maakt op het gebied van (afval)watermanagement deel uit van het watersamenwerkingsverband Regio Achterhoek+. Dit samenwerkingsverband heeft een aantal kerndoelen geformuleerd, waarbij onder andere een duurzaam beheer van de waterketen en de kosten voor water- en rioleringsbeheer met minder meerkosten te laten stijgen. Hierbij hebben deelnemers van het samenwerkingsverband het recht hun autonomie te behouden.

Oplossing

Om te voldoen aan de grondwaterzorgplicht heeft de gemeente Lochem ervoor gekozen 31 telemetrische grondwaterloggers te bestellen bij I-Real. Alle door I-Real geleverde Leveltrack 50 dataloggers worden op afstand in de H2gO hoofdpost ingelezen. Daarnaast wordt er vanuit H2gO een koppeling met het DINO-loket gemaakt.
Hans van den Berg, beleidsmedewerker civiele techniek op de afdeling Ruimte bij de gemeente Lochem, koos voor I-Real vanuit kostentechnisch oogpunt. “Ik heb voor de dataloggers bij een aantal partijen offertes aangevraagd. Vervolgens heeft I-Real op basis van prijs de opdracht gewonnen.”

Het onderhoud van de loggers wordt door I-Real op ad hoc basis uitgevoerd. Hans van den Berg: “De reden dat we niet voor een onderhoudscontract kiezen is, omdat ik vertrouwen heb in de grondwaterloggers”.

"De reden dat we niet voor een onderhoudscontract kiezen is, omdat ik vertrouwen heb in de grondwaterloggers."

Hans van den Berg - Gemeente Lochem

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98