Klant

I-Real collecteert meetdata voor RENDODe meetdienst van RENDO is een gecertificeerd meetbedrijf voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van gas- en elektriciteitsmeetinrichtingen.

Uitdaging

Marcel Altepost, Teamleider Klantenbeheer/Programma manager bij RENDO, vertelt dat het huidige systeem een te groot afbreukrisico vormt voor de organisatie: “Het huidige belpakket is aan slijtage onderhevig en wordt niet meer ondersteund. We zochten een bewezen oplossing die zeker 300 elektra- en 100 gasmeters aan kan. Een bezoek aan I-Real gaf een goed beeld voor de uiteindelijke selectie.”

Oplossing

Voor het monitoren van het elektriciteit- en gasverbruik heeft Rendo verschillende typen meters geïnstalleerd. Het huidige systeem van RENDO, voor het op afstand ‘uitbellen’ van de data uit de meters, wordt vervangen voor de RealM2M Energy applicatie van I-Real. Zeker 300 elektra- en 100 gasmeters worden toegevoegd aan de webbased applicatie.

RealM2M Energy zorgt ervoor dat RENDO inzicht heeft in de gemeten gas- en/of elektriciteitsverbruiken, afkomstig van de meetapparatuur in het veld. De RealM2M Energy applicatie haalt de data op, slaat deze op in de database en biedt RENDO de mogelijkheid een export te maken voor verdere toepassingen. RealM2M Energy kan RENDO via alarmeringen op de hoogte stellen van opvallende zaken, bijvoorbeeld bij een storing.

"We zochten een bewezen oplossing en een bezoek aan I-Real gaf een goed beeld voor de uiteindelijke selectie"

Marcel Altepost - Rendo

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Rien Mulder

Accountmanager Energie
0314 366 600
r.mulder@i-real.nl

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98