Verlaag uw energiekosten in 4 stappen

Bent u verantwoordelijk voor energiemanagement? Heeft uw organisatie veel energie-aansluitingen of levert/produceert u juist energie? Het Smart Energy Systeem van I-Real draagt bij aan het verlagen van uw energiekosten in 4 stappen:

 

1. Overzicht
Gemiddelde besparing 5%

Met de Smart Energy Software krijgt u overzicht door het automatisch koppelen van uiteenlopende systemen aan de software. Zo is het niet meer nodig diverse bronnen te raadplegen voor uw energie-informatie. Dit betekent dat alles overzichtelijk bij elkaar staat in één centraal systeem. Hiermee bespaart u tijd en geld!

2. Controle
Gemiddelde besparing 8%

De Smart Energy Software controleert automatisch of uw energiefacturen kloppen met de werkelijke energiestromen en gemaakte afspraken. Het systeem alarmeert bij opvallende pieken, hoge verbruiken en foutieve aansluitingen op basis van het meetregister. U hoeft dus alleen nog maar in te grijpen wanneer er iets niet klopt.

3. Inzicht
Gemiddelde besparing 20%

Het Smart Energy Systeem helpt u grip te krijgen op uw energie uitgaven. Door het uitlezen van slimme meters of het plaatsen van extra submeters krijgt u realtime inzicht in uw energieverbruik. Zo kunt u extra kosten besparen door o.a:

  • Traceren pieken en dalen in verbruik;
  • Optimaliseren verbruiksprofielen;
  • Verlagen aansluitingskosten;
  • Afstemmen energieverbruik op buitencondities;
  • Evalueren effect optimaliserende maatregelen;
  • Alarm- en storingsmeldingen.

4. Sturen
Gemiddelde besparing 25%

Het Smart Energy Systeem gaat echter nog verder. Met het systeem kunt u uw (productie)processen en kostenbesparende maatregelen aansturen en verder optimaliseren. De software kan automatisch apparatuur in- of uitschakelen op basis van vooraf gestelde parameters. Hiermee kan het verbruik en het terugleveren van energie worden geoptimaliseerd aan de hand van de beschikbaarheid of de energieprijs op dat moment.

I-Real en energiemanagement

Bekijk de animatie

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Hoe werkt het? Automatisch!

De Smart Energy oplossing bestaat uit diverse onderdelen, zowel software- als hardwarematig en werkt volgens vijf geautomatiseerde stappen. Het systeem is volledig schaalbaar en modulair van opbouw. Zo kunt u zelf bepalen welke stappen u neemt.

1
Uw energiegegevens
1 Uw energiegegevens
De Smart Energy Software verwerkt allerlei soorten bronnen. Denk aan energiemeters, energiefacturen, Excel bestanden of reeds bestaande administratieve applicaties. De software zorgt voor een overzichtelijk meetregister en orde in uw administratie.
2
Meten en uitlezen op afstand
2 Meten en uitlezen op afstand
Afhankelijk van de bron worden de energiegegevens ingelezen of op afstand uitgelezen. Dit gebeurt volledig automatisch. koppelingen met bestaande systemen kunnen naar wens worden opgezet. De smart energy software zorgt ervoor dat uw energiegegevens centraal beschikbaar zijn.
3
Veilig toegang via uw browser
3 Veilig toegang via uw browser
Het systeem is volledig webbased en werkt op alle gangbare platformen. Hierdoor heeft u altijd en overal toegang tot uw gegevens. De ingeladen energiegegevens worden in het systeem verwerkt tot leesbare grafieken en slimme overzichten.
4
Altijd overzicht en controle
4 Altijd overzicht en controle
Het systeem controleert volledig automatisch op foutieve aansluitingen, opvallende pieken en excessen in energiefacturen en energieaansluitingen. Het systeem geeft u inzicht in uw energiestromen. U kunt binnengekomen facturen handmatig uploaden, grafieken opzetten en kostenbesparende analyses.
5
Aansturen op afstand
5 Aansturen op afstand
Door uw energiestromen te analyseren kunt u uw processen optimaliseren. Heeft u er al eens aan gedacht uw processen en machines te sturen op basis van de energieprijs op dat moment? Met de Smart Energy Software schakelt u op afstand apparaten in als de energieprijs laag is (of zelfs negatief) en levert u opgewekte energie wanneer deze hoog is. Daarnaast is het systeem eenvoudig te koppelen met diverse energie Management systemen.

Succesverhalen in praktijk

Interessante artikelen voor u

wilt u weten hoeveel ú kunt besparen op uw energiekosten? doe dan de energy check!

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98