Leveltrack datalogger

Leveltrack dataloggerDe Leveltrack datalogger is een energiezuinige en snel plaatsbare telemetrische logger die via 3G of LPWAN (LoRa/Sigfox) communicatienetwerk meetdata (meerdere malen) per dag verzend naar een portal, zoals H2gO. Door toepassing van LPWAN communicatietechnologie is de levensduur van de batterij erg hoog ten opzichte van de 3G variant. De logger is zeer geschikt voor absolute en relatieve niveaumetingen door de aanwezigheid van een luchtdruk-ventiel op de behuizing en de geïntegreerde barosensor. Door een configureerbare aansluitmogelijkheid is de logger geschikt voor meerdere typen sensoren en dus ook toepassingsgebieden.

Toepassingen

  • Niveaumetingen (bijv. grond-, oppervlaktewater)
  • Overstorten
  • Waterspanningsmetingen
  • Debietmetingen
  • Waterkwaliteitsmetingen (bijv. Troebelheid)
  • Vochtmetingen

Verschillende sensoren
De Leveltrack heeft een ronde behuizing, specifiek voor montage in peilbuizen. Op de ingang op de logger kunnen verschillende typen sensoren worden aangesloten, die functioneren op 4-20 mA, 0-10 V of puls. Op de 3G variant kunnen ook sensoren worden aangesloten met een energiezuinig serieel protocol. Parameters kunnen, afhankelijk van de communicatiemethode, op afstand worden ingesteld. Bij de 3G variant kan op afstand nieuwe software voor de logger worden ingeladen.

Meerdere communicatiemethoden
De Leveltrack datalogger is beschikbaar met twee typen communicatiemethoden, namelijk 3G of LPWAN (zie kader). De frequentie van de metingen en het aantal parameters die worden gemeten en opgeslagen, bepalen welke variant het meest geschikt is. Bij toepassing van de LPWAN variant heeft u de keuze om een landelijke provider te selecteren of zelf een eigen LoRa/Sigfox netwerk op te zetten.

LoRa

Lange levensduur batterij
HLevelTrack dataloggeret aantal keer dat de communicatiemodule wordt aangesproken en de meet/logfrequentie bepalen voor het grootste gedeelte de levensduur van de batterij. De low-power communicatiemethoden LoRa en Sigfox hebben het grote voordeel dat de levensduur van de batterij meer dan verdubbeld ten opzichte van de 3G variant. Bij het op uurbasis loggen van een meting kan de batterij minimaal 5 jaar mee gaan.

Grote opslagcapaciteit
De Leveltrack heeft een micro SD-card voor extra logcapaciteit. Handig indien de verbinding tijdelijk niet werkt. Op deze manier bent u verzekert dat de data onbeperkt beschikbaar blijft. Wanneer de communicatiemodule uitgeschakeld is, fungeert de Leveltrack als semi-automatische logger. Hierbij wordt de data op de SD-kaart opgeslagen en handmatig, op locatie, uitgelezen.

Download hier de specificaties van de Leveltrack

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98