3G modem met seriële poort

H3G modem I-Realet 3G modem van I-Real is een geheel vrij programmeerbare modem die communiceert via seriële poort via een 3G of GPRS verbinding. Uw bestaande/´oudere´ PLC’s hoeven niet vervangen hoeven te worden om de 3G verbinding tot stand de brengen.

Toepassing
Omdat de 3G modem vrij programmeerbaar is, kan deze voor vrijwel alle toepassingen ingezet worden. Denk aan drukriolering, overstortmonitoring en grondwatermetingen. Door het aantal beschikbare in- en uitgangen (I/O’s), waaronder USB/SPI-I2C/RS232, is het aantal aan te sluiten devices legio. Zo is het mogelijk uw PLC’s, sensoren en displays te koppelen aan het modem.

Highlights

  • 3G3G en GPRS communicatie
  • Vrij programmeerbaar
  • Uitermate geschikt voor bestaande PLC’s, zoals Mitsubishi en Xylem
  • Interne Ion-Li batterij
  • Klein en makkelijk te installeren
  • Geen extra kosten bij 3G verbinding

3G vs GPRS
Bij 3G en GPRS wordt er gesproken over twee verschillende netwerken. Het komt dus voor dat er op plekken wel 3G dekking is, maar geen GPRS en vice versa. Daarom kan het modem kiezen uit het snelste beschikbare netwerk. Hierdoor wordt het bereik van het modem vergroot en kan communicatie via telemetrie op meer plekken ingezet worden.

Vrij programmeerbaar
3G Modem I-RealHet modem is vrij programmeerbaar, waardoor hij in te zetten is bij PLC’s van verschillende merken, zoals Mitsubishi en Xylem, en voor meerdere toepassingen geschikt is. Naast de seriële poort zijn er nog andere in- en uitgangen (I/O’s) die vrij programmeerbaar zijn. Een interne batterij maakt het mogelijk om een laatste melding te geven wanneer de netspanning uitvalt. Zo weet de beheerder dat er op die locatie tijdelijk geen communicatie plaatsvindt.

Kosten
De communicatiekosten van de 3G modem zijn gelijk aan de kosten van GPRS verbinding. Het opzetten van de snellere 3G communicatie is dus niet duurder dan bij GPRS, zoals in veel gevallen wordt gedacht.

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98