Grondwater monitoring

Telemetrische grondwaterloggerI-Real heeft zeer veel ervaring met het aanleggen en onderhouden van grondwatermeetnetten. De meetnetten kunnen tijdelijk of permanent aangelegd worden. Grondwatermetingen zijn een belangrijk onderdeel van het totale waterketenbeheer. Het meten en monitoren van grondwater wordt met name gedaan door gemeenten, waterschappen, bronbemalers en industrie.

Voor het telemetrisch (op afstand) meten, monitoren en registreren van grondwaterstanden is er de Leveltrack datalogger. Deze datalogger heeft een ronde behuizing, specifiek voor montage in een peilbuis, mantelbuis of straatpot.  De telemetrische Leveltrack datalogger communiceert op twee verschillende manieren:

  • Via 3G/GPRS
    LoRaof
  • LPWAN/LoRa

Leveltrack 3G/GPRS
DLevelTrack dataloggere Leveltrack datalogger is voorzien van een GPRS en/of 3G communicatie module, antenne en interne batterij. De data worden lokaal opgeslagen en periodiek, draadloos naar de hoofdpost gestuurd, waardoor de waterbeheerder beschikt over de actuele grondwaterstand.

Leveltrack LPWAN/LoRa
Door het toepassen van LoRa is de Leveltrack datalogger erg voordelig in gebruik. Door de technologie van LoRa kan de batterij van de Leveltrack veel langer mee. Hierdoor is minder onderhoud nodig en vindt er minder vaak een batterijwissel plaats. Door het toevoegen van LoRa op de reeds bestaande communicatiemogelijkheden van de logger, blijft de gebruiker de zekerheid houden van betrouwbare data over de grondwaterstanden in zijn gebied. De Leveltrack datalogger is geschikt voor private LoRa netwerken, alsmede het publieke LoRa netwerk.

Lees meer over de Leveltrack datalogger!

 

Sensoren
Een datalogger is niets zonder de juiste sensor. Daarom kunnen op de ingang op de logger verschillende typen sensoren worden aangesloten, die functioneren op 4-20 mA, 0-10 V of puls. Voor grondwatermonitoring bieden wij standaard 2 soorten sensoren. De high-end en mid-range sensoren hebben een relatieve, hydrostatische drukopnemer die voorzien is van een keramische meetcel. De high-end sensor garandeert een hoge en duurzame meetnauwkeurigheid, terwijl de mid-range sensor wordt ingezet op plaatsen waar de meetfrequentie minder hoog is.

Handmatig meten
Tijdens handmatige metingen wordt iedere grondwatermeetlocatie bezocht. Met een meetlint of peilstok wordt de grondwaterstand gemeten, waarna deze met onze Grondwater app in het systeem worden ingevoerd. Afhankelijk van een aantal factoren kan het aantrekkelijk zijn te kiezen voor handmatig uitlezen. I-Real heeft de mensen en apparatuur in huis om professionele metingen handmatig uit te voeren.

30 tips!
Wilt u weten hoe u uw grondwatermeetnet kunt verbeteren? Wij verzamelden 30 tips voor slim meten en monitoren van grondwater.

Download 30 tips voor het verbeteren van uw grondwatermeetnet!

 

Hoofdpost/portal
Uiteraard kunnen de verschillende soorten loggers gezamenlijk worden ingezet, waardoor een gecombineerd meetnet ontstaat. Alle data kunnen in het open telemetriesysteem H2gO geïmporteerd worden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig online en realtime zijn grondwaterpeil inzien. Informatie als coördinaten, boorprofielen, fotomateriaal en andere zaken worden eenvoudig in dit systeem vastgelegd.

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98