Neerslag monitoring

RegenmeterVoor het nauwkeurig meten van neerslag kunnen diverse meetinstrumenten worden ingezet. Deze zijn afhankelijk van meetdoelen en gebiedsomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de geografische ligging (beschikbare ruimte), toegankelijkheid, onderhoud, voeding etc. U kunt gebruik maken van de volgende meetmethodieken:

  • Tipping Bucket (kantelbakje)
    Bij dit systeem wordt de regen opgevangen in een trechter met aan het eind 2 bakjes, die vol- en leeglopen zodra het water door de trechter loopt. Hierdoor kantelen de bakjes op en neer en maken ze contact met een sensor. Een datalogger of pulsteller die aan de sensor gekoppeld zit, meet de hoeveelheid neerslag die de regenmeter heeft opgevangen.
  • Weging / druk
  • Disdrometer (laser, deeltjesgrootte met snelheid)

De regenmeters of neerslagmeters kunnen geplaatst worden op een zware tegel, waardoor boren (in bijvoorbeeld het dak) niet nodig is. De meters kunnen zowel accu gevoed als op het netstroom aangesloten worden. De meetwaarden worden automatisch met een te configureren interval ontsloten naar uw hoofdpost, waar ze als aparte locatie worden weergegeven. Hierdoor kunt u uiterst nauwkeurig de neerslagintensiteit op gebiedsniveau vastleggen en bijvoorbeeld vergelijken met de oppervlaktewaterstanden of overstortgegevens.

 

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98