RealSense 1

RealSense 1De RealSense 1 datalogger is een energiezuinige en snel plaatsbare telemetrische logger die via 3G of LPWAN (LoRa/Sigfox) communicatienetwerk meetdata (meerdere malen) per dag verzend naar een portal, zoals H2gO. Door toepassing van LPWAN communicatietechnologie is de levensduur van de batterij erg hoog ten opzichte van de 3G variant. De logger is zeer geschikt voor absolute en relatieve niveaumetingen door de aanwezigheid van een luchtdruk-ventiel op de behuizing en de geïntegreerde barosensor. Door een configureerbare aansluitmogelijkheid is de logger geschikt voor meerdere typen sensoren en dus ook toepassingsgebieden.

Toepassingen

  • Logger met zonnecelNiveaumetingen (bijv. grond-, oppervlaktewater)
  • Overstorten
  • Waterspanningsmetingen
  • Debietmetingen
  • Neerslagmetingen (met/zonder verwarmingselement)
  • Waterkwaliteitsmetingen (bijv. troebelheid)
  • Pulstellingen
  • Vochtmetingen
  • Energieverbruik

Verschillende sensoren
De RealSense 1 heeft een rechthoekige behuizing. Op de ingang op de logger kunnen verschillende typen sensoren worden aangesloten die functioneren op 4-20 mA, 0-10 V of puls. Op de 3G variant kunnen ook sensoren worden aangesloten met een energiezuinig serieel protocol. Parameters kunnen, afhankelijk van de communicatiemethode, op afstand worden ingesteld. Bij de 3G variant kan op afstand nieuwe software voor de logger worden ingeladen.

Meerdere Communicatiemethoden
De RealSense datalogger is beschikbaar met twee typen communicatiemethoden, namelijk 3G of LPWAN. De frequentie van de metingen en het aantal parameters die worden gemeten en opgeslagen, bepalen welke variant het meest geschikt is. Bij toepassing van de LPWAN variant heeft u de keuze om een landelijke provider te selecteren of zelf een eigen LoRa/Sigfox netwerk op te zetten.

LoRa

Lange levensduur batterij
RealSense SolarHet aantal keer dat de communicatiemodule wordt aangesproken en de meet/logfrequentie bepalen voor het grootste gedeelte de levensduur van de batterij. De low-power communicatiemethoden LoRa en Sigfox hebben het grote voordeel dat de levensduur van de batterij meer dan verdubbeld ten opzichte van de 3G variant. Bij het op uurbasis loggen van een meting kan de batterij minimaal 5 jaar mee gaan. Het voordeel van de RealSense 1 datalogger is dat de logger naast batterij, ook kan worden gevoed door zonnecellen met een oplaadbare batterij of door een vaste voeding (netspanning).

Grote opslagcapaciteit
De RealSense 1 heeft een micro SD-card voor extra logcapaciteit. Handig indien de verbinding tijdelijk niet werkt. Voor de opslag van de meetdata wordt standaard een micro SD-kaart geleverd van 2GB. Groter is mogelijk, tot wel 32 GB. Op deze manier bent u verzekert dat de data onbeperkt beschikbaar blijft. Ook als de logger defect is, kan, indien de meetdata nog niet gecommuniceerd zijn, de SD kaart uit de logger worden verwijderd en uitgelezen in bijvoorbeeld een computer. Wanneer de communicatiemodule uitgeschakeld is, fungeert de RealSense 1 als semi-automatische logger. Door, bijvoorbeeld op locatie, een USB kabel aan de computer of laptop te koppelen en aan te sluiten op de USB poort van de logger, kan de data direct worden uitgelezen. De computer zal de logger als externe harde schijf herkennen, wat data ophalen erg eenvoudig maakt.

Download hier de specificaties van de RealSense 1

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98