RealSense 4

DRealSense 4 dataloggere RealSense 4 datalogger is een snel plaatsbare telemetrische logger waarop meerdere sensoren tegelijk kunnen worden aangesloten. Via (draadloos) 3G, of bekabeld internet wordt de meetdata (meerdere malen) per dag verzonden naar een portal, zoals H2gO. Door 1 tot 4 configureerbare aansluitmogelijkheden is de logger geschikt voor meerdere typen sensoren en dus ook toepassingsgebieden.

Toepassingen

  • Niveaumetingen (bijv. grond-, oppervlaktewater
  • Overstorten
  • Waterspanningsmetingen
  • Debietmetingen
  • Neerslagmetingen (met/zonder verwarmingselement)
  • Waterkwaliteitsmetingen (bijv. troebelheid)
  • Pulstellingen
  • Vochtmetingen

Verschillende sensoren
De RealSense 4 is uitgerust met 4 ingangen. Op deze ingangen kunnen verschillende typen sensoren worden aangesloten. Vrijwel alle sensoren die functioneren op serieel (TTL), 4-20 mA, 0-10 V, Vegabar Digital of puls zijn standaard aan te sluiten. Doordat er verschillende sensoren op één RealSense 4 te koppelen zijn, is de logger inzetbaar voor meerdere doeleinden. Parameters kunnen op afstand worden ingesteld. Ook nieuwe software voor de logger kan op afstand worden ingeladen.

Aantal aan te sluiten sensoren uit te breiden
3GDe RealSense 4 is voorzien van een extensie module. Hierdoor is het mogelijk om maatwerk mogelijkheden toe te passen, die niet standaard in de logger aanwezig zijn. Dit maakt de RealSense 4 nog flexibeler in zijn toepassing. Ook kan de datalogger worden voorzien van een RF-ontvangstmodule. Samen met de RealSense RF-zendmodule is het mogelijk om metingen van meer dan 150 nabij gelegen meetlocaties te loggen met één RealSense 4 logger. De RealSense 4 is in combinatie met de RF-modules dus zeer schaalbaar. De RF-zendmodule zend de gemeten waarde naar de RealSense 4. De RF-zendmodule is te configureren via de datalogger.

Meerdere voedingsmogelijkheden
Er kunnen vele soorten sensoren worden aangesloten op de RealSense 4. Er zijn sensoren die veel energie verbruiken, of wensen om de meting neartime beschikbaar te hebben. Het voordeel van de RealSense 4 datalogger is dat de logger naast batterij, ook kan worden gevoed door zonnecellen met een oplaadbare batterij of door een vaste voeding (netspanning).

Grote opslagcapaciteit
DeOverstortlocatie Leeuwarden RealSense 4 heeft een micro SD-card voor extra logcapaciteit. Handig indien de verbinding tijdelijk niet werkt. Voor de opslag van de meetdata wordt standaard een micro SD-kaart geleverd van 2GB. Groter is mogelijk, tot wel 32 GB. Op deze manier bent u verzekert dat de data onbeperkt beschikbaar blijft. Ook als de logger defect is, kan, indien de meetdata nog niet gecommuniceerd zijn, de SD kaart uit de logger worden verwijderd en uitgelezen in bijvoorbeeld een computer. Wanneer de communicatiemodule uitgeschakeld is, fungeert de RealSense 4 als semi-automatische logger. Door, bijvoorbeeld op locatie, een USB kabel aan de computer of laptop te koppelen en aan te sluiten op de USB poort van de logger, kan de data direct worden uitgelezen. De computer zal de logger als externe harde schijf herkennen, wat data ophalen erg eenvoudig maakt.

Download hier de specificaties van de RealSense 4

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98