Waterspanningsmetingen

Graphic2De waterspanning in de bodem kan grote invloed hebben op de stabiliteit van (nieuw)bouw en bouwprocessen. Het aanbrengen van extra gewicht op de (bouw)grond kan een (te) hoge waterspanning veroorzaken. Hierdoor kan de grond instabiel worden met verschuiving tot gevolg. Bij de uitvoering van grondwerken is het zeer belangrijk om inzicht te verkrijgen in de verandering in de wateroverspanning.

Om op deze plekken de waterspanning te monitoren heeft I-Real slimme, telemetrische waterspanningsmeters. Deze waterspanningsmeters worden ingezet bij onder andere de volgende projecten:

  • Bronbemaling
  • Bouwputten
  • Ophogen van terrein
  • Dijkophoging en -verzwaring

I-Real biedt de meest voordelige oplossing voor het telemetrisch (op afstand) uitlezen van de meetwaarden van de waterspanning. Er zijn verschillende typen waterspanningsmeters. Zo kan er gekozen worden voor een variant die wordt geïnstalleerd in een peilbuis, of rechtstreeks in de grond.

De druksensor meet de waterspanning ter plekke. Door de geregistreerde waarden uit de waterspanningsmetingen te compenseren met de luchtdruk kan de stijghoogte in het watervoerend pakket worden bepaald. Na omrekening met een ijkfactor wordt de waterdruk aangegeven. Door de ijkgegevens over het volle meetbereik, onderverdeeld in 100 stappen, in het interne geheugen op te slaan, krijgen de waterspanningsmeters een hoge nauwkeurigheid en een extreem kleine temperatuurafwijking. De data wordt automatisch gevisualiseerd in de H2gO hoofdpost, waarmee het ook mogelijk is alarmen te genereren.

Lees de specificaties van de waterspanningsmeter

Graphic1De Waterspanningsmeters zijn door hun ontwerp immuun voor externe spanningen tussen de behuizing en de elektrische aansluiting. De hoge isolatieweerstand maakt dit type ideaal voor het gebruik in een lastige omgeving.

Wil u meer informatie of de waterspanningsmeters? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie? Neem contact op!

Stuur ons een e-mail Of bel 0314 366 600

Nederlands Deutsch English
KVK Arnhem 09182897 IBAN NL05 RABO 0337 2678 98