Wij creëren het Internet of Things

VOOR DE PUBLIEKE INFRASTRUCTUUR

I-Real Energiemanagement

Het Smart Energy systeem van I-Real helpt jou bij het verlagen van jouw energiekosten. Het maakt niet uit of je verantwoordelijk bent voor energiemanagement, een organisatie hebt met veel energie-aansluitingen of juist energie levert/produceert. Door het automatisch koppelen van uiteenlopende systemen aan de software, krijg je een duidelijk overzicht in één centraal systeem.

 

1. Overzicht

Gemiddelde besparing: 5%

Stap één is het verkrijgen van overzicht door het automatisch koppelen van uiteenlopende systemen aan de software. Hierdoor is het niet meer nodig om diverse bronnen te raadplegen. Doordat alles overzichtelijk in één systeem kan worden weergegeven, bespaar je niet alleen tijd maar ook geld. 

2. Controle

Gemiddelde besparing: 8%

Stap twee heeft te maken met het automatisch controleren of jouw energiefacturen kloppen met de werkelijke energiestromen en gemaakte afspraken. Het systeem alarmeert bij opvallende pieken, hoge verbruiken en foutieve aansluitingen op basis van het meetregister. Je hoeft enkel nog in te grijpen als er iets niet klopt. 

3. Inzicht

Gemiddelde besparing: 20%

Stap drie helpt jou bij het grip krijgen op de uitgaven. Door het uitlezen van slimme meters of het plaatsen van submeters, krijg je real-time inzicht in je energieverbruik. Je kunt kosten besparen door: pieken en dalen te traceren, verbruiksprofielen te optimaliseren, aansluitingskosten te verlagen, het energieverbruik af te stemmen op de buitencondities, het effect van de optimaliserende maatregelen te evalueren en alarm- en storingsmeldingen in te schakelen.

4. Sturen

Gemiddelde besparing: 25%

Tot slot helpt het Smart Energy systeem bij het aansturen én optimaliseren van (productie)processen en kostenbesparende maatregelen. De software kan apparatuur automatisch in- en uitschakelen op basis van vooraf gestelde parameters. Hiermee kan het verbruik en het terug leveren van energie geoptimaliseerd worden aan de hand van beschikbaarheid of de energieprijs van dat moment. 

Energiekosten verlagen in vier stappen:

1. Jouw energiegegevens

De Smart Energy software verwerkt allerlei soorten bronnen. Denk hierbij aan energiemeters, energiefacturen, bestaande administratieve applicaties en Excel-bestanden. De software helpt je bij het creëren van een overzichtelijk meetregister en orde in je administratie.

2. Meten en uitlezen op afstand

Afhankelijk van de bron worden de energiegegevens ingelezen of op afstand uitgelezen. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd. Koppelingen met bestaande systemen kunnen worden opgezet. De Smart Energy software draagt bij aan het centraal beschikbaar stellen van jouw energiegegevens. 

3. Toegang via browser

Het Smart Energy systeem is web-based en werkt op alle gangbare platformen. Hierdoor heb je altijd en overal toegang tot je gegevens en systemen. Bij I-Real wordt gebruik gemaakt van de SSL-techniek. Hierdoor worden jouw gegevens betrouwbaar en veilig via het internet gestuurd én heb jij altijd veilig toegang tot je gegevens. Je kunt daarnaast zelf bepalen wie er toegang krijgt tot de gegevens. 

4. Altijd overzicht en controle

Het Smart Energy systeem controleert automatisch op foutieve aansluitingen, opvallende pieken en excessen in energiefacturen én energieaansluitingen. Het systeem geeft je inzicht in al je energiestromen. Je kunt binnengekomen facturen handmatig uploaden, grafieken opzetten en kostenbesparende analyses uitvoeren.

5. Aansturen

Door het analyseren van je energiestromen, kun je processen optimaliseren. Zo kun je processen en machines sturen op basis van de energieprijs van dat moment. Met de Smart Energy software schakel je op afstand apparaten in zodra de energieprijs laag is en lever je opgewekte energie zodra de prijzen weer gestegen zijn.